Tijdschriften

Verhalentijdschrift ERWASEENS

In september werd ik benaderd door Rikky. Zij heeft in deze coronacrisis eindelijk de tijd gehad om iets te maken waar ze al jaren van droomde: een verhalentijdschrift voor kinderen. Ik was meteen geïnteresseerd, want elke manier om kinderen enthousiast te maken over lezen is nodig. Ik ontving het eerste tijdschrift een tijdje geleden en heb sindsdien samen met Aline genoten van de mooie verhalen.

Verschillende, korte verhalen

Er staan veel verschillende verhalen in ERWASEENS. Zo begint het verhalentijdschrift met een griezelig gedicht dat over Halloween gaat, maar verderop vind je ook verhalen met bekende personages zoals Assepoester en het Beest. Wat ik zelf ook heel goed en fijn vond, was dat er ook verhalen in stonden van over de hele wereld, zoals een verhaal over Papoea Nieuw-Guinea waar vroeger alles met elkaar kon praten. Of het verhaal Rama en Sita over een prins en prinses uit India.

Prachtige illustraties

Maar wat natuurlijk het meeste opvalt als je dit tijdschrift opent, zijn de prachtige illustraties. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Alle verhalen zijn met ontzettend veel zorg voorzien van illustraties die niet alleen het verhaal weergeven, maar ook de sfeer tot leven laten komen. Zo is er het verhaal De rattenvanger van Hamelen dat door de illustraties je meteen het gevoel geeft in het verleden van Duitsland te zijn. Ik vond de verhalen soms voor mijn dochter (4 jaar) nog net iets te lang duren, maar door samen naar de illustraties te kijken bleef haar aandacht er goed bij.

Een tijdschrift waar veel liefde in zit

Ik vind ERWASEENS echt een fantastisch tijdschrift dat veel aandacht verdient. Er zit van alles in, want naast de verhalen en de illustraties zijn er ook interactieve opdrachten zoals objecten zoeken op bladzijdes en sterren tellen. Aan alles kun je zien dat dit tijdschrift met enorm veel liefde gemaakt is.

1 Comment

 • Reply
  Lalagè
  9 november 2020 at 18:15

  Dit lijkt me ook erg leuk om cadeau te geven :-)

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: