Overzicht

Over deze boeken kun je binnenkort iets lezen op Een letter meer graag

Dat boeken lezen en boeken kopen twee verschillende hobby’s zijn dat wisten we inmiddels allemaal wel. De afgelopen maanden heb ik flink wat boeken in huis gehaald, vooral om de lokale boekhandels te steunen, maar ook omdat het een van de weinige leuke dingen is die je nu wel nog kunt doen. Maar het lezen van al die nieuwe boeken… dat is een heel ander verhaal. Vandaag vertel ik welke boeken ik binnenkort van plan ben om te gaan lezen. (Vooral voor mezelf als een stok achter de deur dus.)

De Sterrensteen: Het feest van de Wolfmaan van Kelly van Kempen

Dit tweede deel over Elfie en haar ietwat zweverige ouders die samen in de Sterrensteen wonen ben ik al aan het lezen, dus dat is een goed begin. Naar dit deel keek ik enorm uit, want het eerste deel vond ik geweldig leuk! Wel merk ik dat het me tot nu toe iets minder aanspreekt dan het eerste deel, maar ik ben nog niet zo heel ver. En mag ik trouwens ook nog even kwijt hoe ontzettend mooi ik de voorkant van dit boek vind? Gemaakt door Flavia Sorrentino!

De eik was hier van Bibi Dumon Tak

Het wordt wel eens tijd dat ik een boek van Bibi Dumon Tak ga lezen. Een van haar nieuwste boeken, De dag dat ik mijn naam veranderde, lag al eens op mijn nachtkastje, maar bracht ik ongelezen terug naar de bibliotheek. Dit boekje is wat dunner, maar het is vooral het verhaal dat ervoor gezorgd heeft dat ik het spontaan besloot te kopen toen ik bij de boekhandel was.

In de middenberm van de A58 bij Ulvenhout staat een zomereik. Hij staat er al 180 jaar en is misschien wel de bekendste boom van Nederland. Liefkozend wordt hij de ‘troeteleik’ genoemd en in 2018 werd hij verkozen tot boom van het jaar. De eik kwam tot wasdom op een 19e-eeuws landgoed met een groot landschapspark eromheen. Prins Bernhard woonde er korte tijd en ook koningin Wilhelmina.
Maar met de aanleg van de A58 veranderde alles. Alle eiken werden gekapt, alleen die ene eik mocht blijven staan. Nu razen er dagelijks duizenden auto’s langs hem heen. En het worden er steeds meer. Daarom moet de eik wijken voor extra asfalt. Wat dat betekent vertelt de eik aan zijn beste vriend de gaai die hem dagelijks bezoekt.

De geest en het meisje van Lucy Strange

Van Lucy Strange las ik wel al meerdere boeken en dat zijn stuk voor stuk mooie, bijna magische verhalen. Ik was daarom erg blij verrast toen De geest en het meisje werd bezorgd. Ook dit belooft weer een spannend boek te worden.

1899. De graaf van Gosswater overlijdt. De twaalfjarige lady Agatha, Aggie, wordt uit haar ouderlijk huis gezet door haar wrede neef Clarence. Een ander thuis heeft ze nooit gehad. Het statige landhuis moet ze achterlaten voor een boerenstulp. Daar woont een vreemdeling die beweert haar echte vader te zijn. En bovendien waart er op de oevers van het Gosswater een geest rond. De geest van een rusteloze jonge vrouw. Heeft zij iets te maken met Aggies afkomst?

Lentegroen van Jackie van Laren

Dit boek heb ik al even in huis, maar de titel klinkt zo heerlijk fris en – duh – lente-achtig dat ik het elke keer besluit te bewaren tot het warm genoeg is om buiten te lezen. Ik ben vast niet de enige die bij bepaalde seizoenen meer behoefte heeft aan bepaalde genres. In de lente en zomer vind ik het heerlijk om lekkere feelgood te lezen en Lentegroen lijkt me een fantastisch boek om mee te beginnen.

Als de stoere, zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend, aarzelt ze geen moment. Ze verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan kan krijgen en zweert nooit meer aan een relatie te beginnen. Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug, is een prachtig gebied, en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is ook een bonus. Het enige minpunt: ze moet de als moeilijk bekend staande eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen het landgoed open te stellen voor recreanten.

Freek, de eigenaar van het landgoed, is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar tegelijk ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten op zijn landgoed plaatsvinden en hij Sylvies hulp heel hard nodig heeft, moet hij wel uit zijn schulp komen. Het gaat hem beter af dan hij had gedacht, al is hij ervan overtuigd dat hij zich beter verre van andere mensen kan houden. Vooral van zo’n leuke vrouw als Sylvie.

Bed en breakfast van Ilja Gort

Nog zo’n boek om echt buiten te lezen lijkt me Bed en breakfast. Vorig jaar las ik voor het eerst een boek van Ilja Gort. Eigenlijk met een beetje tegenzin, want het sprak me niet zo erg aan en ik ben ook al geen wijndrinker. Maar ik vond het boek hilarisch leuk en vooral lekker zonder geneuzel. Ik zie mezelf al helemaal zitten, buiten, in de zon, met dit boek. Nog even geduld…

Zonder titel van Erna Sassen

Een tijd geleden las ik Er is geen vorm waarin ik pas, een boek dat ik zo mooi vond dat ik besloot elk komend boek van deze auteur, Erna Sassen dus, te willen lezen. Na het lezen van deze blog van Paula pre-orderde ik het boek meteen bij mijn lokale boekhandel. Inmiddels is het boek in huis en heb ik ook de aflevering van De grote vriendelijke podcast met Erna Sassen geluisterd. Ik ben dus helemaal klaar om te beginnen in dit verhaal.

Heerlijk om zo’n fijne stapel met boeken te hebben om uit te kiezen. Welk boek zou jij als eerste gaan lezen?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lalagè
  19 april 2021 at 08:02

  Heerlijk lijstje :-) ik zou beginnen met de eik.

 • Reply
  Naomi
  19 april 2021 at 17:08

  De titel ‘Zonder titel’ maakt me heel nieuwsgierig! Ik wacht je recensie af.

 • Reply
  Liesbethblogt
  25 april 2021 at 16:14

  Ken noch de boeken noch de schrijvers, ben meer van waargebeurd en WO2 en merk dus dat mijn kennis van nieuwe boeken belabberd is.

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: