Literatuur en romans

Anna Karenina: update 4

Jaha, je had zeker gedacht dat ik het had opgegeven? Ik zal eerlijk zijn: ik ook. Tenminste, ik was bang dat ik het boek nooit meer zou oppakken. Ik zal je eens even bijpraten.

Een paar weken geleden besloot ik even te stoppen met Anna Karenina. Ik had gewoon zoveel zin om iets anders te lezen en dan het liefst iets met een kerstthema. Dus ik gaf er gewoon aan toe, maar ik merkte wel dat ik bang was dat ik hierdoor nooit meer terug zou gaan naar de dikke, Russische klassieker.

Afgelopen zondag las ik mijn laatste kerstboek uit en wist ik even niet wat ik moest gaan lezen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik Anna weer tegen en ja, eigenlijk had ik er best zin in om er weer in te beginnen. Sterker nog: toen ik eenmaal begonnen was, viel me pas weer op hoe mooi sommige stukken zijn. Het was dus best een goed idee om even een ander boek tussendoor op te pakken.

Alleen… Ik merk wel dat mijn enthousiasme heel snel weer afvlakte. Elk gedeelte over Anna / Vronski / Aleksej vind ik bijzonder interessant, maar zodra het ergens anders over gaat merk ik dat mijn gedachten snel afdwalen. Ik moet daarom ook bekennen dat ik wel eens wat bladzijden oversla…

Toen ik aan Anna Karenina begon leek het me een goed idee om je ook tips te kunnen geven over hoe je het lezen van zo’n dikke pil nou aanpakt en eerlijk gezegd heb ik daar maar één stom antwoord op: het verhaal moet je gewoon boeien. Als het verhaal boeiend genoeg is dan kom je er wel doorheen. Ik heb naast Anna Karenina heus wel eens andere dikke boeken gelezen. Het is altijd even aarzelen wanneer ik begin, want een dik boek blijft me afschrikken. Maar als ik eenmaal in het verhaal zit en het ook boeiend vind, dan kan het juist geweldig zijn om zo lang in een andere wereld te vertoeven. De dikte en bijvoorbeeld de schrijfstijl zijn voor mij dan minder belangrijk.

Helaas is Anna Karenina voor mij (tot nu toe) niet zo’n dik boek dat me enorm boeit, behalve dan de liefdesperikelen rondom Anna. Alleen voor haar (liefdes)leven blijf ik doorlezen.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: