Literatuur en romans

Anna Karenina: update 2

Vandaag is het alweer tijd voor de tweede update van Anna Karenina. Vorige week zag ik het eigenlijk al helemaal niet meer zitten om het boek te gaan lezen, dus hoe is het deze week gegaan?

Ik merk dat ik inmiddels wel iets meer interesse begin te krijgen in het verhaal en dat zorgt ervoor dat ik het minder erg vind om te lezen. Wel zie ik er nog steeds tegenop. Misschien wel omdat ik weet hoeveel bladzijdes ik nog te gaan heb. Als ik namelijk alleen kijk naar wat ik lees, dan vind ik het boeiend en vermakelijk. Het is alleen niet echt een boek waarbij ik denk: yes, ik ga eens even lekker lezen en dat gevoel mis ik nu wel. Ik durf namelijk niet een ander boek ernaast te gaan lezen, omdat ik bang ben dat ik dan helemaal ga afhaken.

Daarnaast vind ik het ook nog wel lastig om de personages en vooral hun karaktereigenschappen uit elkaar te houden. Ik heb nu wel een goed beeld van de belangrijkste personages. En ik vind het ook zeker leuk om ze steeds beter te leren kennen. Dus wat dat betreft denk ik echt dat het boek mij nog wel (steeds meer) gaat boeien. Ik moet gewoon even af van het idee dat het sowieso een verschrikking is omdat het zo dik is.

Tot slot wilde ik in deze update nog even benoemen dat het heel fijn is dat ik dit jaar Anna K. van Jenny Lee gelezen heb. Deze YA is gebaseerd op Anna Karenina, maar dan in een modern jasje. Hierdoor heb ik sommige personages en gebeurtenissen sneller door en kan ik soms ook de zwaarte van de gesprekken/gebeurtenissen beter plaatsen. Dus als je geïnteresseerd bent in Anna Karenina maar het nog te spannend vind om dit boek op te pakken dan raad ik je zeker aan om Anna K. eens op te zoeken. Al is daar het einde wel net wat anders!

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: