Literatuur en romans

Anna Karenina: update 1

Ik had me voorgenomen om elke week een update te plaatsen over mijn nieuwe uitdaging: Anna Karenina lezen. Maar deze eerste update is meteen een flinke teleurstelling: ik las namelijk maar twee hoofdstukken.

Al jaren verbaas ik me erover dat er mensen zijn die meerdere boeken tegelijkertijd lezen. Dat gaat mij gewoon niet zo goed af. Ik had gehoopt dat ik Anna Karenina tussen mijn ‘gewone’ boeken door kon lezen, maar toch bekroop mij elke keer het gevoel dat ik eerst mijn huidige boek uit moest lezen en daarna pas verder kon in Anna Karenina. Het is gewoon een gave die ik niet bezit blijkbaar.

Vandaag heb ik Onder de paramariboom uitgelezen, dus nu hoop ik Anna Karenina serieus op te kunnen gaan pakken. De eerste twee hoofdstukken vielen me trouwens niet ontzettend tegen, behalve dan de moeilijke, Russische namen. Ik hoop dat ik die allemaal ga onthouden en uit elkaar ga houden.

Volgende week hoop ik een update te kunnen schrijven waarin ik vertel dat ik al een flink stuk gelezen heb… Stay tuned.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lalagè
  7 november 2020 at 12:58

  Misschien kan je een lijstje maken van de personages? Ik heb begrepen dat er in sommige vertalingen allerlei varianten op de namen worden gebruikt, dat lijkt me nog lastiger. Maar als je verder in het boek komt, dan krijg je vast een beeld bij de verschillende personen.

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: