Literatuur en romans

Anna Karenina: de uitdaging

Als je mijn blog al langer volgt dan weet je dat ik vroeger een serie genaamd ‘Daag me uit’ had. Elke maand ging ik een nieuwe uitdaging aan. Vaak ging het om het lezen van een genre dat ik niet vaak las of ik ging een ‘klassieker’ lezen. Op een gegeven moment ben ik hiermee gestopt, maar in november wil ik toch een flinke uitdaging aan gaan.

Romantisch & tragisch

Jaren geleden zag ik de film Anna Karenina met Keira Knightley. Ik was betoverd. Het verhaal, en zeker ook de manier waarop het gefilmd was, was zowel romantisch als tragisch. Het bleef me voor altijd bij. Dit jaar las ik de hertelling van Jenny Lee. Deze auteur heeft een moderne versie (Anna K.) geschreven, met ook een wat ander einde dan in het origineel. Hierdoor wakkerde mijn interesse in het boek weer aan.

Belachelijk dik

Maar heb je het boek wel eens gezien? Het is belachelijk dik. En aangezien er ook nog eens allemaal moeilijke, Russische namen in te vinden zijn, heb ik nooit gedacht: dat boek ga ik eens lekker lezen. Sowieso betrap ik mezelf er tegenwoordig steeds vaker op dat ik boeken lees die makkelijk en toegankelijk zijn. Daar is niets mis mee, maar ik vind wel dat ik mezelf soms eens mag uitdagen. Een boek mág moeilijk zijn. Een boek mág tegenvallen.

Uitgeverij Rainbow heeft sinds kort een nieuwe uitgave van Anna Karenina, vertaald door Wils Huisman. Dit zette mij weer aan het denken. Ik besloot dat het nu tijd is om het boek eens open te slaan en mezelf er doorheen te worstelen. Vanaf 1 november ga ik beginnen in Anna Karenina en ik zal (proberen) wekelijks een update plaatsen met hoe het gaat (met spoilers, trouwens).

Ik hoop dat je mijn avontuur met Anna Karenina wilt volgen en wie weet inspireer ik je wel om binnenkort ook eens een boek dat je al jaren wilt lezen, maar niet echt in durft te beginnen, open te slaan. 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ann
  25 oktober 2020 at 07:28

  Ik er een paar jaar geleden eens in begonnen, maar heb het toen laten liggen. Ik daag bij deze mezelf uit om met je mee te lezen.

  • Reply
   Anneke
   25 oktober 2020 at 08:55

   Leuk, gezellig! Hou me op de hoogte.

 • Reply
  Melanie van
  25 oktober 2020 at 08:24

  Yay tof!

 • Reply
  Luna
  25 oktober 2020 at 19:21

  Ik wens je heel veel succes!

 • Reply
  lauradenkt
  8 november 2020 at 20:27

  Ik heb hem laatst ook gelezen! Moest er wel inkomen, maar uiteindelijk bleef ik doorlezen.

  • Reply
   Anneke
   9 november 2020 at 18:55

   Dat geeft me hoop!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: